Goed nieuws voor ondernemers in Ommen. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan op de bedrijventerreinen  in Ommen. Woensdag 10 januari jl. plaatsten Saba Eshaq (DELTA Netwerk) en Jan Willem Veldhuis ( RE-NET) officieel de eerste schop in de grond.

“Wij, van DELTA Netwerk, zijn trots hier vandaag te mogen staan.”
Saba Eshaq, DELTA Netwerk: “We zijn er erg trots op, dat we nu hier in Ommen glasvezel kunnen aanleggen. Met dit project, voegen we weer een heel mooi gebied aan ons portfolio toe. Samen met onze partners, aannemer RE-NET zetten we vandaag dan ook de eerste schop in de grond. Als DELTA Netwerk werken we natuurlijk niet alleen. Zonder onze lokale partners hadden we hier niet kunnen staan, dus die willen we graag extra bedanken voor hun toegewijde inzet. We hebben daarnaast alle vertrouwen in onze aannemer RE-NET, die het project tot uitvoering brengt en zijn blij met de goede samenwerking. En natuurlijk bedanken  we de gemeente Ommen graag voor hun vertrouwen in ons om hier glasvezel te mogen aanleggen.”

“Ook ondernemers in Ommen zijn straks klaar voor de toekomst.”
De projectleider  Jeffrey Jongbloed van RE-NET: “Op de bedrijventerreinen in Ommen gaat het om ruim 345 aansluitingen. Dat betekent dat we 12 kilometer geul gaan graven. Op de terreinen hebben we te maken met veel stakeholders die elke dag bereikbaar moeten zijn, dat maakt een bedrijfspand een uitdagende klus. Ik heb er vertrouwen in dat we dit project met DELTA Netwerk en de gemeente Ommen tot een goed einde gaan brengen. Zoals gezegd starten we in januari met de civiele werkzaamheden. We verwachten deze in het tweede kwartaal van 2024 af te ronden, als het meezit met de vorstperiode. In het tweede kwartaal worden de bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarna wordt overgegaan tot activatie en kan er gebruik worden gemaakt van internet via glasvezel.”

Sluit een abonnement af bij lokale telecomaanbieders
Ondernemers van de geselecteerde bedrijventerreinen die nog geen abonnement hebben afgesloten, maar wel graag gebruik willen maken van glasvezel kunnen alsnog een abonnement afsluiten bij lokale telecomaanbieders of bij DELTA Zakelijk. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis aansluiting zolang we hier bezig zijn met de aanleg.  Meer informatie is te vinden via de postcodecheck op deltanetwerk.nl/zakelijk.