Wie zijn wij?

RE-NET is één van de bedrijfsonderdelen welke valt onder de RENDO Holding en richt zich op de aanleg, het beheer en het onderhoud van glasvezelnetwerken. Vanuit de gedachte dat internet snel en voor iedereen even toegankelijk moet zijn, is RE-NET betrokken en verzorgt verschillende glasvezelactiviteiten in Overijssel en Drenthe.

Het netwerk van RE-NET is open. Dit betekent dat alle dienstaanbieders welkom zijn op ons netwerk. Op deze wijze willen we zo veel mogelijk mensen toegang bieden tot ons netwerk.

Nadat de vraagbundeling succesvol is afgerond, wordt er gestart met de aanleg. De aanleg wordt door een aannemer in goede banen geleid en is op dat moment verantwoordelijk voor alle randzaken die hier mee gemoeid zijn. Wanneer deze bouwfase is afgerond, kan er daadwerkelijk gebruik worden gemaakt van glasvezel in de woning of bedrijf. Hierna start het onderhoud en beheer van het glasvezelnetwerk dat in handen is van RE-NET B.V.

Meer inhoudelijk: RE-NET verzorgt voor meerdere netwerkeigenaren de afhandeling van incidenten die zich voordoen in de glasvezelnetwerken, herstelt defecten als gevolg van graafschade, zorgt in bestaande- en nieuwbouwwoningen op verzoek voor een glasvezelaansluiting waar die nog niet aanwezig is en onderhoudt de glasvezelcentrales in de netwerken.

Bij de start van RE-NET in 2018 was het aantal adressen binnen het beheergebied van RE-NET beperkt tot ongeveer 2.500. De ambitie van RE-NET is echter om te blijven groeien waarbij het einddoel is om -over enkele jaren- ongeveer 100.000 adressen in beheer te hebben. Hiermee mag duidelijk zijn dat RE-NET een organisatie is die volop in ontwikkeling is en een uitdagende omgeving om voor te werken.

Organisatie/structuur

N-TRA.nl
RENDO.nl
ENAVI.nl
RE-NET.nl