Wie zijn wij?

RE-NET B.V.  is één van de ondernemingen die valt onder de RENDO groep en houdt zich bezig met de aanleg en beheer van het glasvezelnetwerk in ons werkgebied.

Het glasvezelnetwerk dat wij aanleggen is open. Dit betekent dat alle telecomaanbieders hun diensten via ons glasvezelnetwerk kunnen aanbieden voor een prijs die ze zelf bepalen. Je kiest dus helemaal zelf de telecomaanbieder bij wie je een abonnement afsluit!

Hoe verloopt een glasvezelcampagne?

Een glasvezelcampagne start met een vraagbundeling.

Wanneer we van plan zijn om een glasvezelnetwerk aan te leggen, willen we eerst weten hoeveel bewoners belangstelling hebben voor een glasvezelaansluiting. Dit wordt gedaan door het afsluiten van glasvezelabonnement bij een beschikbare telecomaanbieder door de bewoners. Dit wordt ook wel vraagbundeling genoemd.

Deze vraagbundeling loopt gemiddeld tussen de 8 en 10 weken. Nadat de vraagbundeling succesvol is afgerond, wordt er gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De aanleg zelf wordt door een gecontracteerde aannemer in goede banen geleid en is in die periode verantwoordelijk voor de uitvoering. Wanneer de bouwfase is afgerond en de telecomaanbieder jouw woning of kantoor heeft aangesloten kan er gebruik worden gemaakt van de glasvezelaansluiting. Hierna start het onderhoud en beheer van het glasvezelnetwerk dat in handen is van RE-NET B.V.

RE-NET verzorgt voor meerdere netwerkeigenaren de afhandeling van incidenten die zich voordoen in de glasvezelnetwerken. Herstelt defecten als gevolg van graafschade, verzorgt in bestaande- en nieuwbouwwoningen een glasvezelaansluiting waar die nog niet aanwezig is en onderhoudt de glasvezelcentrales.

Bij de start van RE-NET in 2018 was het aantal aansluitingen binnen het beheergebied van RE-NET beperkt tot ongeveer 2.500. De ambitie van RE-NET is echter om te blijven groeien waarbij het einddoel is om -over enkele jaren- ongeveer 100.000 adressen in beheer te hebben. Hiermee mag duidelijk zijn dat RE-NET een organisatie is die volop in ontwikkeling is.

Werken bij RE-NET

Heb jij affiniteit met glasvezel en op zoek naar een baan?

Bij RE-NET werken we aan het realiseren van glasvezelnetwerken. Bij ons staat ondernemerschap, oplossingsgerichtheid en veiligheid voorop. Heb jij affiniteit met glasvezel en ben je op zoek naar een baan? Solliciteer dan op één van de openstaande vacatures.

Klik hier voor alle vacatures van de RENDO groep.

Open sollicitatie

Uiteraard kun je een open sollicitatiebrief met CV sturen naar info.glasvezel@re-net.nl.

Glasvezel is de toekomst!