Goed nieuws voor de inwoners van Steenwijk Noord. DELTA Fiber Netwerk in samenwerking met RENDO Fiber zien voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten.

Woensdag 3 november is dan ook de aanleg van het glasvezelnetwerk definitief van start gegaan. De aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2022 alle klanten in Steenwijk Noord gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar
Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de campagne in Steenwijk Noord, de wijken boven de spoorlijn, is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben zich ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want in de laatste weken was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”

Bert Vos, directeur joint venture RENDO Fiber bv: “De aannemer is al vroegtijdig gestart met de woningschouw in Steenwijk Noord en daarom kunnen we nu direct starten met graven. Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over een goede internetverbinding te kunnen beschikken”.

Ik ben verheugd dat naast het buitengebied en de kleine kernen in Steenwijkerland, nu ook Steenwijk Noord wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit draagt wezenlijk bij aan de leefbaarheid”, vindt wethouder Marcel Scheringa. „We zijn allemaal afhankelijk van een goede verbinding”.

Graafwerkzaamheden
De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BAM Telecom bv. Daarbij komt de glasvezelkabel langs ruim 2483 adressen te liggen. Een groot deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden. Doen zij dit voor 15 december, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650.- te betalen. Goed nieuws voor de inwoners van Steenwijk Noord. We zien voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Op 3 november is dan ook de aanleg van het glasvezelnetwerk definitief van start gegaan.

Extra tijd voor inwoners
Inwoners van Steenwijk Noord krijgen extra tijd om zich aan te melden. Doen zij dit voor 15 december 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650.- te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod.