De komende weken blijven we werken volgens de richtlijnen van het RIVM, zoals gisteren aangekondigd tijdens de persconferentie door premier Rutte. Dat betekent voor de aanleg: zoveel mogelijk werken vanuit huis, bij aanlegwerkzaamheden 1,5 meter afstand houden en extra letten op hygiëne.

Ondanks het coronavirus gaan de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zoveel mogelijk door. Juist in deze omstandigheden merken we allemaal hoe belangrijk een snelle en stabiele verbinding is. De werkzaamheden van RENDO buitenaf behoren volgens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat dan ook tot de Nederlandse vitale infrastructuur. Om die reden hebben we toestemming om door te werken, uiteraard wel met een aangepaste werkwijze.

Voorbereidingen aanleg project Noordoost Drenthe
In de gebieden waar de voorbereidingen voor de aanleg in volle gang zijn, blijven het team van RENDO buitenaf, de aannemer, gemeenten en andere betrokken instanties op afstand samenwerken. De overleggen vinden plaats via videocalls. Op deze manier kunnen we het werk goed blijven voorzetten.

Werkzaamheden op straat
Voor de graaf-, blaas- en lasploegen op straat gelden uiteraard ook aangepaste werkwijzen. Ze rijden met maximaal drie medewerkers per voertuig van en naar de locatie. Ten alle tijden geldt dat ze minimaal 1,5 meter afstand houden. Zij zullen dit ook vragen aan medeweggebruikers en passanten. Toezichthouders van gemeenten en Glasvezel buitenaf controleren regelmatig of er volgens de aangepaste richtlijnen wordt gewerkt.

Woningschouw en huisaansluiting
In het geval van de (woning)schouw of huisaansluiting komt er een monteur aan huis of in het bedrijf. Ook deze werkzaamheden gaan zoveel mogelijk door. Uiteraard werken alleen monteurs die fit en gezond zijn. Ook aan bewoners wordt gevraagd of zij gezond zijn. In het geval van een verkoudheid of andere griepverschijnselen wordt de afspraak verzet naar een later moment. Bewoners hoeven niets te ondertekenen, ook hiervoor geldt een aangepaste werkwijze, waarbij hygiëne voorop staat. Sommige aannemers voeren de woningschouw op afstand uit. De bewoner kan dan zelf foto’s uploaden volgens bepaalde instructies. Wil je het bezoek liever toch afzeggen, meld dit dan 24 uur van tevoren bij de aannemer.

Klantenservice
Onze klantenservices van RENDO buitenaf en van de aannemer zijn vooralsnog goed bereikbaar. Ook zij werken vanuit huis. De wachttijd kan soms wel wat langer zijn dan je van ons gewend bent.

Planning
Zoals eerder aangegeven ontkomen we er waarschijnlijk niet aan, dat de uitbraak van het coronavirus gevolgen heeft voor de planning van de aanleg. Het is nog te vroeg om te bepalen hoe groot de gevolgen per gebied zijn. Wij doen er in ieder geval alles aan om dit tot een minimum te beperken. Ook in deze onzekere tijden, zetten wij alles op alles om het werk door te laten gaan, en te zorgen dat mensen digitaal met elkaar verbonden kunnen zijn.