RE-NET Hoogeveen heeft in samenwerking met aannemer Van Gelder Telecom en de provider, de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Pesse. Een belangrijke stap is hiermee gezet bij de realisatie van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Hoogeveen.

Vanmiddag rond de klok van 14.00 uur is aan de Dorpsstraat in Pesse de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd. Dit gebeurde in het bijzijn van de wethouder Jan Steenbergen van de gemeente Hoogeveen en directeur RENDO Eddy Veenstra van N.V. RENDO.

Tijdens een korte toespraak voorafgaand aan het officiële moment, werd nog maar eens extra benadrukt hoe belangrijk internet in het buitengebied is voor inwoners en bedrijven.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied
Begin januari 2018 en mei 2018 werd bekend dat ruim 50 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor het aanbod van de providers TriNed, Tweak en Prewest via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Aannemer Van Gelder Telecom is in juni gestart met de eerste werkzaamheden.

Wethouder Jan Steenbergen
Wethouder Steenbergen van de gemeente Hoogeveen is enthousiast over de aanleg van de eerste glasvezelaansluiting.  ‘Het is mooi om te zien dat we dit samen met het kernteam van ZDOG en vele ambassadeurs  hebben gerealiseerd. Het is een groot project en er moet veel werk verzet worden, maar ik hoop dat we volgend jaar de inspanningen van de ambassadeurs kunnen vieren en dat al onze inwoners gebruik kunnen maken van glasvezel’.

Directeur Eddy Veenstra
Directeur Eddy Veenstra is trots om te kunnen melden dat we ‘live’ zijn gegaan. ‘Zonder de inzet van de ambassadeurs in dit gebied was dit resultaat niet tot stand gekomen. Mooi om te zien dat dit officieel resulteert in de allereerste daadwerkelijke glasvezelaansluiting’.

Voortgang / Planning
Naar verwachting is medio 2019 het buitengebied van Hoogeveen voorzien van glasvezel. In totaal hebben ca. 1300 adressen een glasvezelabonnement afgesloten tijdens de vraagbundeling in de ZaandDörpen en in de Veendorpen.