Maandag 16 oktober is de eerste informatieavond voor Glasvezel Hoogeveen gehouden. Samenwerkingspartners ZaandDörpen Op Glas, Gemeente Hoogeveen en RE-NET B.V. waren aanwezig om deze avond in goede banen te leiden.

Tijdens een informatieavond worden de bewoners geïnformeerd over de niet alleen de voordelen van glasvezel, maar ook het aanbod van geselecteerde providers en de aanleg en planning komen aan bod.

Na een voorstelronde, terugblik, voordelen van Glasvezel, abonnementen, aanleg en planning was er ruimte om vragen te stellen. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt.

Op 17 oktober is er gelegenheid om de informatieavond in Stuifzand en 18 oktober in Pesse te bezoeken. Mocht je als inwoner niet in de gelegenheid zijn om één van de informatieavonden te bezoeken, kan er een e-mail worden verzonden naar info.glasvezel@re-net.nl of contact worden opgenomen met de servicedesk tijdens werkdagen op nummer 0522-07680110 om een informatiepakket te ontvangen.

Wij kijken terug op een grote opkomst waarbij we voorzichtig de conclusie kunnen trekken dat interesse voor het gratis aansluiten van glasvezel leeft onder de inwoners. Voorwaarde voor de aanleg van glasvezel is dat minimaal 50% van de huishoudens een abonnement moet afsluiten. De  vraagbundeling voor de 1e fase loopt tot 18 december 2017. Na deze datum wordt het duidelijk of we daadwerkelijk glasvezel gaan aanleggen.