U overweegt over te stappen op supersnel en stabiel internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk van RE-NET? Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw aansluiting op dit netwerk op een rij.

Waarom een vastrechtvergoeding?

De afstanden tussen woningen in het buitengebied zijn vele malen groter dan in steden. Is de graafafstand tussen de aansluitingen in steden gemiddeld 10 meter, in de buitengebieden is dat gemiddeld een afstand van meer dan 100 meter. Voor de aanleg van glasvezel zal dus meer gegraven moeten worden. Dit brengt hogere kosten met zich mee. Om deze hogere kosten te compenseren wordt de vastrechtvergoeding in rekening gebracht. Zo blijft het ondernemersrisico voor de investeerders verantwoord.

Met wie doe ik zaken?

Wanneer u de aanmelding voltooit dan sluit u twee contracten af:

  • Eén met de netwerkeigenaar om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te krijgen en er gebruik van te kunnen maken.
  • Eén voor een abonnement bij één van de beschikbare dienstaanbieders voor diensten zoals supersnel internet, stabiele TV en/of voordelig bellen.

De netwerkeigenaar in uw gebied is RE-NET. RE-NET is statutair gevestigd aan Setheweg 1, 7942 LA in Meppel. De contactgegevens vindt u hier. Voor meer informatie over mogelijke abonnementen kunt u terecht bij de providers Caiway, DeltaPrewest, SNLR, TriNed, Tweak en/of Freedom.

Eenmalige aansluitkosten?

Als u zich tijdens de inschrijfperiode aanmeldt dan betaalt u geen eenmalige aansluitkosten. Als u zich echter na de inschrijfperiode aanmeldt dan brengen wij eenmalige aansluitkosten in rekening voor de aanleg van uw glasvezelaansluiting. Hiervoor wordt een bedrag in rekening gebracht, ter hoogte van € 695,- inclusief BTW. Deze eenmalige aansluitkosten betaalt u naast de maandelijkse vastrechtvergoeding.

Afsluiten & ontbinden van het contract?

Het contract met de netwerkeigenaar sluit u af via de dienstaanbieder van uw keuze. Bij de bestelling van uw abonnement wordt u gevraagd akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding RE-NET en daarmee akkoord te gaan met de maandelijkse betaling van de Vastrechtvergoeding. U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding via e-mail of post.

Tot 14 dagen na het afsluiten van het abonnement en het contract voor de Vastrechtvergoeding bij de dienstaanbieder kunt u deze zonder kosten laten ontbinden. U dient dit kenbaar te maken bij de dienstaanbieder.

De duur van het contract is gekoppeld aan de looptijd van het abonnement bij uw dienstaanbieder. Als u dit abonnement opzegt, wordt het contract automatisch door ons beëindigd.