In juni 2018 is in samenwerking met Van Gelder Telecom de aanleg van glasvezel in de buitengebieden rondom Hoogeveen gestart. Hieraan is een tweetal succesvolle vraagbundelingen voorafgegaan. De eerste vraagbundeling hebben we samen met het lokale initiatief Zaanddörpen op Glas georganiseerd. Doelgebied was niet alleen het buitengebied, maar ook de dorpskernen Pesse, Stuifzand en Fluitenberg. Begin 2018 behaalde dit gebied het minimale aanmeldpercentage van 50%. Dit succes werd voortgezet in een tweede vraagbundeling voor het buitengebied rondom de kernen Tiendeveen, Nieuweroord, Noordscheschut, Nieuwlande, Elim, Hollandscheveld en een gedeelte van Geesbrug. In mei 2018 werd ook hier het minimale aanmeldpercentage van 50% ruimschoots gehaald.

Geen glasvezelaansluiting op mijn adres, wat nu?

Tijdens de vraagbundelingsperiode hebben bewoners een abonnement kunnen bestellen bij een van de beschikbare aanbieders TriNed, Tweak en Prewest. Voor de bewoners die tijdig een abonnement hebben besteld werd de aansluiting gratis aangelegd. Maar het kan natuurlijk goed zijn dat u ten tijde van de inschrijfperiode nog niet in het gebied woonde en daarom geen abonnement heeft kunnen bestellen. Wanneer de vorige bewoners dit evenmin hebben gedaan dan is er in uw woning geen glasvezelaansluiting aangelegd.

Gaat het om een woning in een dorpskern dan ligt de vezel op rol tegen de erfgrens. Ligt de woning buiten de kern in het buitengebied, dan is de mantel aanwezig maar moet de vezel nog naar de woning toe geblazen worden. Om alsnog een glasvezelaansluiting in uw woning aan te laten leggen bestelt u een abonnement bij een van de beschikbare providers. Dat zijn TriNed, Tweak en Prewest. Wanneer u een abonnement bij een van deze providers heeft besteld, zullen zij aan ons laten weten dat er op uw adres een glasvezelaansluiting aangelegd moet worden. Wij zorgen ervoor dat de aansluiting door een aannemer wordt aangelegd. De kosten hiervoor zijn vastgesteld op €695,00. inclusief BTW. Het maakt dan niet uit of u in een dorpskern woont of in het buitengebied.