Installatie

Installatie2018-06-07T10:34:13+00:00

De installatie

Graag geven wij u meer inzicht in wat u te wachten staat binnenshuis/in uw pand, nadat glasvezel in het buitengebied of op het bedrijventerrein is aangelegd.

Waar komt de glasvezelaansluiting?

In de meeste gevallen monteren wij de glasvezelaansluiting in de meterkast. Het glasvezelmodem, dat u van uw provider ontvangt, sluiten wij hierop aan. Het glasvezelmodem is een smalle aansluitkast. Het heeft stroom nodig uit een stopcontact. Als er geen meterkast aanwezig is of als u het modem op een andere locatie geplaatst wilt hebben dan kunt u overleggen met de aannemer om een andere locatie uit te kiezen. Let op! Er moet wel een stopcontact aanwezig zijn of kunnen worden aangelegd.

Huidige bekabeling

U kunt een groot deel van de bestaande bekabeling blijven gebruiken. Dat geldt in ieder geval voor uw telefoon- en computerkabels. U sluit uw telefoon met een reguliere 2- of 4-aderige telefoonkabel met RJ11-connector aan. Uw computer of router sluit u aan met uw bestaande netwerkkabel (UTP-kabel) met RJ45-connector. Houd rekening met de locatie van het glasvezelmodem. Wellicht moet de bestaande bekabeling verplaatst worden. Daarnaast kan de huidige netwerkkabel naar uw computer of router verouderd zijn.

Netwerkkabels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten, waarbij de oudere kabels de hoge snelheden van internet via glasvezel niet aankunnen. De medewerkers van Trined en Tweak kunnen u hierover meer vertellen.

Televisie kijken

Het kan zijn dat u nu nog (digitale) televisie kijkt via een COAX-kabel. U maakt dan gebruik van de zogenaamde DVB-C techniek (Digital Video Broadcasting- Cable). Trined levert DVB-C televisie. Dit is televisie kijken zoals via Digitenne, de schotel of Ziggo.

Wilt u live TV kunnen pauzeren, TV-programma’s kunnen opnemen of via Uitzending Gemist terugkijken dan is interactieve televisie iets voor u. Zowel Trined als Tweak leveren IP-TV, interactieve televisie. Interactieve televisie kijkt u via een UTP kabel. Bij Trined sluit u dan naast de coax kabel een UTP-kabel aan. Tweak levert de Sparql-box bij de televisieabonnementen, deze wordt aangesloten met alleen een UTP-kabel en komt naast uw TV te staan.

Praktische vragen

Voor inhoudelijke vragen zoals; ”Hoeveel televisies kan ik aansluiten?”, ”Kan ik mijn alarmsysteem aansluiten op glasvezel?” en ”Kan ik mijn e-mail adres behouden?”, kunt u terecht bij de providers.

Ook kan de lokale dealer of elektronicazaak u advies geven over uw situatie.