Loading...
RE-NET Hoogeveen ZaandDörpen2018-03-22T15:00:32+01:00

Bij het realiseren van een compleet nieuw glasvezelnetwerk is, behalve RE-NET, nog een aantal andere partijen betrokken. Een daarvan is de aannemer waaraan de graafwerkzaamheden zijn uitbesteed. Samen zorgen wij ervoor dat de aanleg vlekkeloos verloopt en dat er voor omwonenden zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt. Omdat er een compleet nieuw glasvezelnetwerk zal worden aangelegd, houden wij ons aan een bepaalde volgorde van aanleg die er in grote lijnen als volgt uitziet:

  • Allereerst plaatsen wij een verdeelstation. In dit verdeelstation komen alle glasvezelkabels vanaf de woningen bij elkaar en wordt er een verbinding gemaakt met het landelijke glasvezelnet.

  • Er wordt bij u thuis bekeken wat de meest geschikt locatie is voor het installeren van de glasvezelaansluiting. Deze locatie bepaalt u in samenspraak met de aannemer. Dit noemen wij de “schouw”.

  • Daarna zal graafwerk in de straat plaatsvinden. Vanaf het verdeelstation wordt er naar de diverse straten in het gebied gegraven. Er wordt dan, voor elke woning die een abonnement heeft afgesloten, een glasvezelkabel gelegd.

  • Vervolgens zal onze aannemer de kabel vanaf de gevel in het huis naar de locatie brengen waar de glasvezelaansluiting moet komen, zoals afgesproken tijdens de schouw. Voor deze werkzaamheden zal de aannemer een afspraak met u maken. Het glasvezelmodem, dat u van uw dienstaanbieder ontvangt, wordt hierop aangesloten.

  • Uw glasvezel aansluiting is nu klaar voor gebruik. Echter komt er pas signaal binnen, zodra u diensten afneemt bij uw dienstaanbieder. De dienstaanbieder zal met u communiceren wanneer u gebruik kunt maken van de diensten.