Loading...
RE-NET Hoogeveen Veendorpen2018-03-05T14:18:25+00:00

Al sinds geruime tijd wordt er glasvezel aangelegd in de stedelijke gebieden in Nederland. In relatief korte tijd konden deze gebieden aangesloten worden vanwege het feit dat de graafafstanden hier in verhouding kleiner zijn. Consumenten profiteren hier sinds jaar en dag van internetsnelheden die ver boven de gemiddelde internetsnelheden liggen van ADSL-verbindingen waarvan men in het buitengebied nog afhankelijk is.

Omdat ook buiten het stedelijk gebied de behoefte naar snelle internetverbindingen toeneemt, ziet RE-NET Hoogeveen B.V. het als haar taak om prioriteit te geven aan de voltooiing van een glasvezelnetwerk in deze gebieden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen adressen die reeds voorzien zijn van een COAX-aansluiting én adressen die alleen de mogelijkheid hebben om ADSL-diensten te gebruiken. In eerste instantie richt RE-NET zich uitsluitend op de adressen waar geen COAX-aansluiting aanwezig is. De enige mogelijkheid om toegang tot internet te krijgen is op deze adressen via het oude koperen telefonienetwerk van KPN door middel van ADSL-verbindingen. Juist op deze adressen is de behoefte voor snel internet het grootst.

Om de dorpskernen eveneens aan te kunnen sluiten op glasvezel, zal er in eerste instantie een basisinfrastructuur moeten worden aangelegd. Omdat hierbij enkele adressen worden gepasseerd die zijn aangesloten op zowel COAX als ADSL, wordt er voor deze adressen een uitzondering gemaakt en zullen deze adressen meteen al beschikbaar zijn voor de aanleg van glasvezel, ondanks de aanwezigheid van een COAX-kabel. Mocht er tijdens het huidige project veel belangstelling voor glasvezel getoond worden door bewoners uit gebieden binnen het aansluitgebied maar buiten ons project, dan zal het zeer zeker mogelijk zijn om die adressen later alsnog aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk. Hiervoor kunnen wij dan een nieuwe vraagbundeling starten op basis van gegevens die wij tijdens het huidige project verzamelen.

Woont u binnen het aansluitgebied maar valt u buiten ons project en/of wordt uw postcode niet herkend door de postcodecheck? Neem dan contact op met de servicedesk op nummer 0522 768110.

De Veendorpen:  Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande.