Na een tweetal succesvolle vraagbundelingen in de gebieden rondom Hoogeveen zijn wij in juni 2018 in samenwerking met Van Gelder Telecom gestart met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk. Inmiddels is een groot gedeelte van dit gebied voorzien van glasvezel en maakt men gebruik van telecomdiensten via ons glasvezelnetwerk.

Planning

De planning voor de huisaansluitingen in het huidige projectgebied ziet er als volgt uit:

  • Pesse en Fluitenberg: Week 49-2018 t/m 10-2019
  • Stuifzand en Tiendeveen: Week 8 t/m 13-2019
  • Nieuweroord, Noordscheschut, Nieuwlande, Hollandscheveld en Elim: Week 12 t/m 22-2019

Van Gelder Telecom zal ongeveer twee weken voorafgaand aan de aanleg van de huisaansluiting in uw woning contact opnemen om de afspraak vast te leggen. Nadat de huisaansluiting is aangelegd en werkend is opgeleverd zal de provider zo snel mogelijk een installatieafspraak maken. Op het moment dat de installatieafspraak met de nieuwe provider vaststaat, is het tijd om het abonnement bij uw huidige provider op te zeggen met inachtneming van een maandelijkse opzegtermijn. Zo heeft u weliswaar een aantal weken overlap maar daarentegen de zekerheid dat u niet zonder diensten komt te zitten.

Wilt u weten wanneer er bij u een huisaansluiting wordt aangelegd of heeft u andere vragen over de planning? Neem dan contact op met de servicedesk van Van Gelder Telecom, telefoonnummer 038 443 14 29 of per e-mail via afspraaktelecom@vangelder.com

Geen glasvezelaansluiting op mijn adres, wat nu?

Tijdens de vraagbundelingsperiode hebben bewoners een abonnement kunnen bestellen bij een van de beschikbare aanbieders TriNed, Tweak en Prewest. Voor de bewoners die tijdig een abonnement hebben besteld werd de aansluiting gratis aangelegd. Maar het kan natuurlijk goed zijn dat u ten tijde van de inschrijfperiode nog niet in het gebied woonde en daarom geen abonnement heeft kunnen bestellen. Wanneer de vorige bewoners dit evenmin hebben gedaan dan is er in uw woning geen glasvezelaansluiting aangelegd. Gaat het om een woning in een dorpskern dan ligt de vezel op rol tegen de erfgrens. Ligt de woning buiten de kern in het buitengebied, dan is de mantel aanwezig maar moet de vezel nog naar de woning toe geblazen worden. Om alsnog een glasvezelaansluiting in uw woning aan te laten leggen bestelt u een abonnement bij een van de beschikbare providers. Dat zijn TriNed, Tweak en Prewest. Wanneer u een abonnement bij een van deze providers heeft besteld, zullen zij aan ons laten weten dat er op uw adres een glasvezelaansluiting aangelegd moet worden. Wij zorgen ervoor dat de aansluiting door een aannemer wordt aangelegd. De kosten hiervoor zijn vastgesteld op €695,00. inclusief BTW. Het maakt dan niet uit of u in een dorpskern woont of in het buitengebied.