RE-NET is één van de aandeelhouders van Glasvezel De Wolden. In gemeente De Wolden wordt inmiddels glasvezel uitgerold en de vrijwilligers zijn bepalend voor het succes en voor voldoende abonnementen in dorpen en wijken. Glasvezel De Wolden is hiervan een mooi voorbeeld van een initiatief van onderop. RE-NET ondersteunt graag deze initiatieven van bewoners op het gebied van glasvezel.

Het doel van Glasvezel de Wolden is om iedereen in de gemeente een toekomstbestendige internetvoorziening te geven. Dit is inmiddels afgerond. De Stichting Glasvezel de Wolden blijft bestaan, maar de intentie is om de aandelen over te dragen. RENDO buitenaf is de beoogde opvolger. Het doel is om de overdracht van de B.V. Glasvezel de Wolden in goede banen te leiden naar RE-NET die het bedrijf zal onderbrengen in haar samenwerking met Glasvezel buitenaf.

FAQ mbt persbericht transitie Glasvezel De Wolden

Waarom deze transitie?

  • Dankzij inzet van de vrijwilligers is het netwerk nu klaar. Het is nu van belang te zorgen dat de inwoners van De Wolden in de toekomst up to date diensten blijven ontvangen. In de telecomwereld gaan de ontwikkelingen momenteel razendsnel en is het belangrijk om aan te sluiten bij grotere partijen om dat te kunnen garanderen.
  • Het project komt nu in een nieuwe fase. Het netwerk ligt er, nu start de fase van beheer en onderhoud. De vrijwilligers zijn eigenlijk niet uitgerust om ook die nieuwe fase aan te kunnen dus dat laten we over aan een partij die daar goed in is.

Waarom (vanuit gemeente/provincie gezien)?:

  • De rol van de overheid hierin was optreden bij marktfalen. De marktsituatie is nu dusdanig veranderd dat de overheid zich kan terugtrekken. De gemeente heeft meegewerkt om dit netwerk te realiseren voor de bewoners en kan het nu verder overlaten aan de markt.

Bij vragen over het ontevreden klanten op het netwerk:

  • Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, dat is hier niet anders, maar door deze transitie zorgen we er nu juist voor dat de bewoners kunnen beschikken over de meest actuele diensten die in deze markt te verkrijgen zijn. Er komen ook nieuwe, kwalitatief goede providers bij waardoor de bewoners ook meer keuze hebben, dat is alleen maar goed. Bovendien bieden de nieuwe providers bieden ook bundels aan met mobiel bellen, dat is iets waar de bewoners van De Wolden al langer om vroegen.

Komt KPN of Ziggo?

  • Dat zou kunnen maar dat willen ze zelf niet. Het kan wel want we hebben een open netwerk.

Vragen met betrekking tot de financiën:

  • Het netwerk is net klaar, het is nog te vroeg om nu al te kunnen zeggen of het netwerk in de toekomst misschien in de problemen zou kunnen zijn gekomen.

Worden de tv-diensten nu beter?

  • Met toetreding van de nieuwe providers wordt het tv-aanbod verruimd. Bovendien bieden de nieuwe providers bieden ook bundels aan met mobiel bellen.

Wat gaan de bewoners hiervan merken?

  • Dat ze meer keuze krijgen. Verder niets.

Worden de abonnementen nu duurder?

  • Nee, maar er komt wel meer keuze. Bovendien bieden de nieuwe providers bieden ook bundels aan met mobiel bellen.

Gaat RENDO/RE-NET/Glasvezel buitenaf nu de andere Drentse coöperaties ook opkopen?

  • Dat weten wij niet, daar hebben wij geen inzicht in.
Bekijk de website
Glasvezel de Wolden