Ruim 50% van de huishoudens in Pesse, Stuifzand en Fluitenberg heeft de afgelopen weken een glasvezelabonnement afgesloten.

Dit betekent dat in het voorjaar de schep in de grond kan en het glasvezelnetwerk door RE-NET, onderdeel van RENDO Holding, wordt aangelegd. Vlak voor de feestdagen lukte het nog niet om 50% abonnementen binnen te halen. Vrijwilligers en het bewonersinitiatief ZaandDörpen op Glas hebben in de kerstvakantie nogmaals alles op alles gezet en het resultaat mag er zijn: ‘’snel internet in de Zaanddörpen’’!

Wethouder Jan Steenbergen van Gemeente Hoogeveen en directeur Eddy Veenstra van RE-NET zijn blij dat het percentage is behaald: ‘’het aanleggen van glasvezel is ontzettend belangrijk voor de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van het gebied. Snel internet is zo langzamerhand niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Compliment voor alle vrijwilligers die in weer en wind op pad zijn gegaan de afgelopen weken’’.

In het voorjaar starten de werkzaamheden in Pesse, Stuifzand en Fluitenberg. RE-NET wil nog dit kwartaal starten met de vraagbundeling voor de overige buitengebieden in de gemeente Hoogeveen.