Zuidwolde – “Het doel van Glasvezel De Wolden, alle woonadressen in de gemeente voorzien van een glasvezelaansluiting, ligt binnen handbereik”, vertelt Gerhard Kippers, directeur van Glasvezel De Wolden B.V. “De vrijwilligers maken zich nu op om hun activiteiten wat de aanleg betreft af te sluiten. Het project is bijna afgerond. De vrijwilligers hebben zich hier vijf jaar lang intens voor ingezet, dat zij nu deze activiteiten willen afbouwen, is een logische stap. Het doel was om iedereen in de gemeente een toekomstbestendige internetvoorziening te geven en dat is gelukt”, constateert Kippers tevreden. De beoogde overdracht behoeft nog wel de instemming van de diverse aandeelhouders.

Stichting blijft bestaan
Stichting Glasvezel De Wolden blijft gewoon bestaan, legt voorzitter Sjoerd Meijer uit. “De vrijwilligers blijven natuurlijk wel actief binnen het bestuur van de stichting. Ons eerste doel hebben we gehaald: het realiseren van snel internet voor iedereen in De Wolden. Nu willen we de mogelijkheden die dit netwerk biedt ten goede laten komen aan de bewoners van onze gemeente. Wij hebben, net als de twee andere aandeelhouders de intentie om onze aandelen over te dragen. Met de opbrengst daarvan gaan wij mooie dingen mogelijk maken in De Wolden”, kondigt Meijer aan.

RENDO Buitenaf beoogde opvolger
Recent is er een overleg gestart met als doel de overdracht van de B.V. Glasvezel De Wolden naar RE-NET die het bedrijf zal onderbrengen in haar samenwerking met Glasvezel buitenaf, genaamd Rendo buitenaf. RE-NET directeur Eddy Veenstra kijkt tevreden terug op het glasvezelproject in De Wolden, maar nog liever kijkt hij vooruit. “Ons samenwerkingsverband met Glasvezel buitenaf is een onderneming die perfect is toegerust voor het beheren en onderhouden van glasvezelnetwerken dus wij zijn heel blij met deze stap.”

Wethouder tevreden
Ook Wethouder Gerrie Hempen-Prent is blij en tevreden met de ontwikkelingen. “Het doel is bereikt, het netwerk ligt er. Dit komt door het harde werk van Stichting Glasvezel De Wolden en alle vrijwilligers! Op deze manier een glasvezelnetwerk aanleggen kan alleen in De Wolden. Het is prachtig om te zien dat een bewonersinitiatief zo ver kan komen. In de toekomst blijft het van belang dat het bewonersinitiatief gewaarborgd wordt. Wij zijn ontzettend blij dat een marktpartij het netwerk wil overnemen. Het is niet zomaar een marktpartij, maar eentje die het project vanaf het begin ondersteund heeft.”

Klus geklaard
Directeur Gerhard Kippers meent dat er voor de bewoners van De Wolden weinig verandert. “Er komen wel meer providers op het netwerk, dat betekent meer keuze voor onze medebewoners, dat is alleen maar goed. Ik denk dat de vrijwilligers tevreden kunnen terugkijken op een hele grote klus die ze samen op een geweldige manier hebben geklaard en waarmee ze al hun medebewoners in de gemeente iets heel waardevols hebben gegeven: een toekomstbestendige internetverbinding. Daar mogen ze heel trots op zijn!”

Voor veelgestelde vragen kunt u de opgestelde FAQ’s raadplegen.