Glasvezel buitenaf start glasvezelcampagne in Westerveld

//Glasvezel buitenaf start glasvezelcampagne in Westerveld

Glasvezel buitenaf start glasvezelcampagne in Westerveld

RE-NET  en Glasvezel buitenaf hebben het startschot gegeven voor de start van een glasvezelcampagne om supersnelle en stabiele internetverbinding in de gemeente Westerveld te realiseren.

Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen zich tijdens de campagne aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Wanneer meer dan 50% van de adressen zich aan het einde van de campagne heeft aangemeld, starten RE-NET en Glasvezel buitenaf begin 2019 met de bouw van het glasvezelnetwerk.

Vraag naar glasvezel Westerveld groot
De vraag naar een goede breedbandverbinding in de gemeente Westerveld is groot. Afgelopen jaren is er op verschillende manieren, door onder andere het lokale initiatief Westerveld op Glas, geprobeerd om de aanleg van een glasvezelnetwerk te realiseren. Tot op heden zonder succes. Eddy Veenstra, directeur RE-NET vertelt dat hij graag had samengewerkt met het lokale initiatief, maar dat hij nu opgelucht is dat RE-NET samen met Glasvezel buitenaf de mogelijkheid heeft weten te creëren te investeren in glasvezel in de gemeente Westerveld. “In de omliggende gemeenten wordt al hard gewerkt aan snel internet. Ik ben blij dat deze stap nu ook in Westerveld wordt gezet. Snel internet is zo langzamerhand een nutsfunctie en vergelijkbaar met de energievoorziening! Voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling is de aanleg van glasvezel dan ook een must”.

Aanbod

Het aanbod voor de inwoners bestaat uit een abonnement bij een dienstaanbieder (provider) en een vastrechtvergoeding. Voor een abonnement kunnen zij terecht bij minimaal vijf dienstaanbieders voor internet, telefonie en (uitgebreide) televisie. Volop keuze dus!
Voor de vastrechtvergoeding is de keuze uit een maandelijks bedrag òf een eenmalige afkoop. Inwoners die in aanmerking komen voor het aanbod krijgen hierover binnenkort persoonlijk bericht, en ontvangen een uitnodiging voor een informatieavond.

Glasvezel geeft ook boost aan recreatie in Westerveld
Niet alleen de inwoners staan te popelen om daadwerkelijk aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk, ook voor de recreatieondernemers is het van groot belang. Wethouder Wilfried de Jong van de gemeente Westerveld vertelt dat een goede breedbandverbinding voor de leefbaarheid in de gemeente ontzettend belangrijk is. “Steeds meer zaken gaan online. Hierdoor is het voor inwoners, organisaties en toeristen in de gemeente Westerveld belangrijk dat er snel internet beschikbaar is. Daarom ben ik blij met initiatieven als deze die snel internet mogelijk gaan maken”.

Lokale betrokkenheid belangrijk
RE-NET en Glasvezel buitenaf vinden het belangrijk dat de campagne lokaal gedragen wordt. Zij zijn in gesprek met lokale belangengroepen en op zoek naar samenwerking met ambassadeurs. Ambassadeurs zijn inwoners die het belang van glasvezel voor het gebied zien en meehelpen om de campagne succesvol te laten verlopen.

2018-07-03T21:19:20+02:003 juli 2018|